İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uni-Ekonomi I

UNIVERSUS UNI-EKONOMİ I

Atölye Raporu

Oktay Özden

Tarih: 12 Şubat, 19 Şubat, 26 Şubat, 4 Mart 2018

Uni-Ekonomi atölyemizin ilk bölümü dört haftalık süren dersler ile tamamlandı. “Ekonominin Temel İlkeleri” başlıklı ilk dersimizde iktisadın temel kavramlarını güncel örneklerle anlatıldı

İkinci derste hakim iktisat teorisi olan “Neoklasik Teori”nin Makroekonomi yaklaşımları anlatıldı. Saf Neoklasik teori olarak anlandırılan Fisheryen Makroekonomi’de ekonominin arz yönlü değişkenleri anlatılarak; temel neoklasik hipotezler sorgulandı.

Üçüncü haftada “Keynesyen Teori”yi anlatan ekibimiz; neoklasik iktisatçıların Keynes yorumu olarak bilinen Neo-Keynesyen senteze ve bu yaklaşıma karşı çıkan Post-Keynesyen iktisatçıların yaklaşımına değindi. Konuya ilişkin Noam Chomsky’nin belgeselinden kesitler izlendi.

Dördüncü haftada 1980 itibari ile dünya ekonomilerini domine eden Moneterizm konusuna ek Ekonomik Büyüme ve Kalkınma yaklaşımlarından bahsedildi. Katılımcılar ile tartışma halinde yürütülen atölyemizin ilk dört haflalık bölümünde iktisat literatürünün hakim ve muhalif iki temel teorisini işleyerek; günümüz dünya ekonomilerini farklı bakış açıları ile incelendi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir