MARKSİZM 201: TARİH VE KURAM
SEMİNER DİZİSİ
Tarih Vakfı ve Universus iş birliğinde ve Friedrich Ebert Stiftung Türkiye Temsilciliği’nin desteğiyle yeni bir seri başlıyor. Türkiye’de üniversitelerin yaşadığı derin kriz, sadece bilim insanlarının olağanüstü hal uygulamalarıyla tasfiyesini değil, bazı önemli sosyal bilim konularının da üniversite dışında bırakılmasını beraberinde getirdi. Karl Marx’ın doğumunun 201. yılında, onun kurucusu olduğu düşüncenin günümüzün toplumsal, iktisadi, siyasi sorunları açısından katkılarının ne olabileceği dünyada yeniden yoğun bir akademik ve kamusal tartışma konusu iken, bu tartışmalar yukarıda ifade ettiğimiz sebeplerle Türkiye üniversitelerinde çok büyük oranda yer bulamamaktadır.
Marksizm 201: Tarih ve Kuram seminer dizisi Karl Marx’ın doğumunun 201. yılında kurucusu olduğu düşüncenin bugünün akademik ve toplumsal tartışmalarına katkısını ele almaktadır. Her derste Marksizm ile sosyal bilimin temel tartışma alanlarından birisi arasındaki ilişki önce teorik olarak ele alınacak; söz konusu tartışmanın dünya ve Türkiye’de ele alınan konuya katkısının ne olabileceği tartışmaya açılacaktır.
Serinin ilk buluşması Fulya Atacan’ın yapacağı, “Marksizm ve Ontoloji, Epistemoloji” başlığıyla 21 Ekim 2019’da saat 18:30’da Tarih Vakfı binasında gerçekleşecektir.
Seminer dizisi herkese açıktır.
İlk yorum yapan siz olun